Hága

Kínálat - Város nevére kattintva megtekinthetőek az elérhető jegyek.: 

Hollandia fővárosa, és harmadik legnagyobb városa Amszterdam és Rotterdam után. Több mint 700 éves város és mégis, Hágától északra új városnegyedek épültek ki, egészen Scheveningenig. Délre ugyancsak sok korszerű lakótelep fogad be mintegy százezer hágai lakost. A nagy építkezések sajátos, modern holland építészeti stílust alakítottak ki.

Hivatalosan nyolc kerületre oszlik. Vannak felhőkarcolók, de mégis minden nyugodt. S mivel Hága közvetlenül az Északi-tenger partján fekszik, érdemes egy kiadós sétát tenni a parton.
Hágában lakik és dolgozik Beatrix királynő. Az összes nagykövetség, az alsóház és a felsőház, ill. a minisztériumok is itt találhatók a Legfelsőbb Bíróságtól kezdve az Állambíróságig.

Hága Központi pályaudvaráról, a Hollands Spoorról a széles Spui vezet a Buitenhofhoz. Szó szerinti fordításban külső udvar a neve ennek a nagy térnek, amelyet Hága szívének tekinthetünk, hiszen nem csupán bankok és éttermek, üzletek és tömegközlekedési gócpontok teszik azzá, hanem a világhírű Binnenhof közelsége is.

Kevés a szórakozóhely és étterem, de talán így még hangulatosabbak a csöndes kis utcák.
Látnivalók a városban: a Béke Lángja, a Béke Palota, és a Madurodam.

Ország: